ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εικαστικό εργαστήριο με τη Silvina Der-Meguerditchian
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Ένα εικαστικό εργαστήριο πρόκειται να επεκτείνει το… νήμα της έκθεσης «Υφάνσεις εκ νέου» με σύγχρονο, συμμετοχικό και βιωματικό τρόπο, εμπλέκοντας το κοινό σε μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία και διαδικασία ύφανσης.

Η διεθνώς καταξιωμένη εικαστικός Silvina Der-Meguerditchian θα πραγματοποιήσει ένα 8ωρο εργαστήριο την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, ΔΕΘ-Helexpo), όπου θα υφανθούν -κυριολεκτικά και μεταφορικά- εικόνες, αφηγήσεις και μνήμες των συμμετεχόντων σε μια διαδραστική δημιουργική εμπειρία, δημιουργώντας ένα εντελώς διαφορετικό χαλί.

Διάρκεια εργαστηρίου 8 ώρες: 12:00 – 20:00 (με διάλειμμα).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • καλή γνώση αγγλικής γλώσσας.
  • κάθε συμμετέχουσα/ων θα πρέπει να φέρει μια οικογενειακή φωτογραφία ή μία φωτογραφία που είναι σημαντική για τη ζωή της/του.
  • με τη συμμετοχή σας, δηλώνετε ότι είστε σύμφωνοι/ες με τη φωτογραφική και οπτικοακουστική (βίντεο) καταγραφή του εργαστηρίου.
  • απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (εντός τελευταίων τριών μηνών)

 

Δηλώσεις συμμετοχής: 2310 240002

Το εργαστήριο αφορά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Στον χώρο τηρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας της δημόσιας υγείας. H είσοδος στον χώρο επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 (έως 3 μήνες από τη διάγνωση) είτε Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19. Οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν επιπλέον αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους. 

 

Βιογραφικό

Η Silvina Der Meguerditchian γεννήθηκε το 1967 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Από το 2010 είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Houshamadyan (www.houshamadyan.org), ενός έργου με στόχο την ανοικοδόμηση της Οθωμανικής-Αρμενικής πόλης και ανάδειξης της παραδοσιακής ζωής της. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.