ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ξεναγήσεις «The Real and the Record» [κεντρική έκθεση] | Thessaloniki PhotoBiennale 2021
MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
Χρησιμοποιώντας τις έννοιες του «Πραγματικού» και της «Καταγραφής» ως ακρογωνιαίους λίθους η κεντρική έκθεση με τίτλο «The Real and the Record» της Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υπογραμμίζει το ευρύ φάσμα και τη ρευστότητα ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο πυλώνες. Σε μια σειρά από διαφορετικές προσεγγίσεις, το Πραγματικό εξετάζεται μέσα από ερευνητικές εικόνες, αρχειακό υλικό και έγγραφα· επίσημες αφηγήσεις και αντι-αφηγήσεις· προκατειλημμένο λόγο, προπαγάνδα και ουδέτερες δηλώσεις· προσομοίωση, μίμηση και ψηφιακές τεχνολογίες· και μέσα από την εγκυρότητα και την επιτελεστικότητα της φωτογραφίας.
Στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης, πραγματοποιείται σειρά ξεναγήσεων τις Πέμπτες στις 18:00, στους δύο χώρους όπου φιλοξενείται η έκθεση, στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στο Λιμάνι.

*Λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, οι συμμετοχές θα πραγματοποιούνται μόνο έπειτα από τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο 2310 566 716
«The Real and the Record» | Thessaloniki PhotoBiennale 2021
Επιμέλεια: Γιώργος Πρίνος, Κατερίνα Σταθοπούλου
Χώρος: MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης | MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
*Η συμμετοχή είναι δωρεάν με το εισιτήριο εισόδου του μουσείου
**H είσοδος επισκεπτών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 (έως 3 μήνες από τη διάγνωση) είτε Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19.
Οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν επιπλέον αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης