ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά «Ξυπνάς την terra μέσα μου…»
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά «Ξυπνάς την terra μέσα μου…»

MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα)

Σάββατο & Κυριακή 1-2, 8- 9 και 29-30 Απριλίου 2023, 12:00-14:00

 

Το ζήτημα επαναπροσδιορισμού της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αποτελεί συγχρόνως έναν από τους βασικούς άξονες της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη με γενικό τίτλο «Γεωκουλτούρα». Στο ίδιο πλαίσιο, τα έργα της ομαδικής έκθεσης «Down to Earth» που παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στο Θησείο, στην Αθήνα, λειτουργούν ως την ιδανική βάση για το νέο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών με τίτλο «Ξυπνάς την terra μέσα μου…» που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο, το Σάββατο και την Κυριακή 1-2, 8- 9 και 29-30 Απριλίου 2023, 12:00-14:00.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα «ακούσουν» τη γη (terra) και θα δημιουργήσουν τα δικά τους…terraτάκια, με πηλό, φύλλα, κλαδιά, χώμα, χαρτί και άλλα βιοδιασπώμενα υλικά.

 

Σχεδιασμός & υλοποίηση:

Φαίδρα Βασιλειάδου, Επιμελήτρια - Μουσειολόγος

Θάνος Μακρής, Εικαστικός

 

Δηλώσεις συμμετοχής

  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 3215717 ή το email reception.mam@momus.gr . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Κόστος συμμετοχής: 5€ για κάθε παιδί
Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), διοργανώνεται από το MOMus και υλοποιείται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.