Μενου

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
FIGITAL 12. 12 έργα τέχνης – πολλές ιστορίες
10 Απριλίου 2024 - 1 Μαΐου 2024
Περιοδικές

Το MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και η δημιουργική εταιρεία MAIT με έδρα στην Ιταλία, σχεδίασαν μαζί μια νέα ψηφιακή εμπειρία για τους επισκέπτες (παιδιά και ενήλικες) της συλλογής Κωστάκη με έργα Ρωσικής Πρωτοπορίας, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες για την εξερεύνηση των εικαστικών έργων με νέους τρόπους.

 

Η πρωτότυπη ψηφιακή διαδρομή «αφηγείται» στο ισόγειο του Μουσείου στη Μονή Λαζαριστών ιστορίες και θρύλους για τον ίδιο τον συλλέκτη Γιώργο Κωστάκη, τη διάσημη συλλογή του καθώς και ιστορίες για κάποιους από τους καλλιτέχνες της συγκεκριμένης περιόδου και τα έργα τους.

 

Η επαυξημένη πραγματικότητα, τα κινούμενα σχέδια και η δημιουργία παιχνιδιών βοηθούν να εμβαθύνουμε στον κόσμο των τεχνών και να απολαύσουμε τη μάθηση για τα έργα τέχνης και την αλληλεπίδραση μαζί τους. Μέσα από ένα παιχνίδι-ζάρι, οι επισκέπτες γνωρίζουν διαφορετικές εμπειρίες στη σελίδα κάθε έργου τέχνης. 

 

Η μέθοδος της MAIT βασίζεται σε έξι πρακτικές: προσεκτική επιλογή αντικειμένων, μεταγραφή γνώσεων σε παιχνίδια, αφήγηση ιστοριών, ψηφιακά μέσα, παραλλαγές για διαφορετικά κοινά και συμμετοχικότητα.

 

Συνδυάστε την εξερεύνηση της Τέχνης της Πρωτοπορίας με την ψυχαγωγία ψηφιακών εμπειριών στο κινητό σας τηλέφωνο! Απολαύστε μικρές περιπέτειες εξερευνώντας έργα από τη συλλογή Κωστάκη του Μουσείου! Μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της τέχνης και των νέων τεχνολογιών για ενήλικες και παιδιά ξεκινάει!

 

MAIT Modern Adventure Interactive Tourism 

https://www.mait.club/