Μενου

5 Φεβρουαρίου 2024

Νέα-Ανακοινώσεις
Δράση «Art Break – Διάλειμμα Τέχνης»

Δράση «Art Break – Διάλειμμα Τέχνης» 

01-29 Φεβρουαρίου 2024

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο»

 

Η δράση «Art Break – Διάλειμμα Τέχνης» ή αλλιώς ένα ιδιαίτερο «εικαστικό δωμάτιο» φιλοξενείται για έναν ολόκληρο μήνα στον 9ο όροφο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Ασθενείς, συνοδοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα… διάλειμμα στον χώρο, με όχημα την Τέχνη. Φωτογραφίες από τις συλλογές του MOMus που προβάλλονται μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR), με δυνατότητα διάδρασης και ταινίες κινουμένων σχεδίων (animation) μικρού μήκους από το University of Southern California και από ανεξάρτητους παραγωγούς της Ευρώπης δίνουν σε όλους τη δυνατότητα για μια φυγή προς τη δημιουργικότητα. 

 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-13:00, Τετάρτη 13:00-17:00

 

Περισσότερα για τη δράση: https://www.arecs.org.gr/index.php/education/actions/art-break

 

Η δράση «Art Break – Διάλειμμα Τέχνης» οργανώνεται από την Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης Κλινικών Δεξιοτήτων, σε συνεργασία με το ΜΟΜus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Κινηματογραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας και με τη συμβολή του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3). 

 

Η δράση υλοποιείται με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 10 κοινωφελείς οργανισμοί.