Μενου

5 Απριλίου 2024

Νέα-Ανακοινώσεις
Slow Art Day 2024

Slow Flow Yoga Class: «Εστιασμένος Νους» με την Ιωάννα Φωτιάδου

 

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η αγαπημένη χελώνα της Παγκόσμιας Ημέρας Βραδείας Θέασης της Τέχνης (Slow Art Day) επισκέπτεται το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Προβλήτα Α΄, λιμάνι Θεσσαλονίκης) και προσκαλεί τις/τους φίλες/φίλους της τέχνης σε μια διαφορετική εμπειρία με γιόγκα, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, 17:00-20:00.

 

Οι συμμετέχουσες/οντες θα παρακολουθήσουν αρχικά ένα μάθημα σύντομης γιογκικής πρακτικής, για όλα τα επίπεδα ασκούμενων με τη φωτογράφο και πιστοποιημένη δασκάλα της γιόγκα Ιωάννα Φωτιάδου. Η εξάσκηση στη γιόγκα αναζωογονεί το σώμα αποβάλλοντας τις εντάσεις και το συσσωρευμένο άγχος. Παράλληλα ευνοεί την ηρεμία, τη συγκέντρωση και τη διαύγεια του νου. Με τον τρόπο αυτό οξύνουμε την παρατήρηση και έτσι μεταμορφώνουμε την θέαση των έργων της έκθεσης «Nellys» σε μια πιο βαθιά και ενσυνείδητη εμπειρία. 

 

Στο μάθημα, για το οποίο δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία, θα κινηθούμε αργά, χωρίς βιασύνη, παραμένοντας στις στάσεις (asanas) καθώς στόχος μας θα είναι να εστιάσουμε στην παρούσα στιγμή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αργή θέαση επιλεγμένων έργων της έκθεσης «Nellys» τα οποία οι συμμετέχοντες θα παρατηρήσουν για 10 λεπτά το καθένα «διαβάζοντάς» τα με τον δικό τους τρόπο και θα συζητήσουν την εμπειρία τους με τους επιμελητές του μουσείου πίνοντας καφέ με θέα τη θάλασσα.

 

Βιογραφικό σημείωμα 

Η Ιωάννα Φωτιάδου είναι πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα. Από το 2000 και έκτοτε ασκείται σε διαφορετικά συστήματα όπως παραδοσιακή Hatha, Iyengar, Ashtanga vinyasa, Kundalini και Satyananda yoga. Το 2014 εκπαιδεύτηκε στην Anahata yoga academy στη Θεσσαλονίκη (200hr anahata yoga teacher training course-Yoga Alliance). Έχει εκπαιδευτεί επίσης στη γιόγκα για εγκύους (Prenatal / Postanal teacher training) και στη γιόγκα με σχοινιά (Yoga Kurunta Practice). Έχει ακόμα σπουδάσει φωτογραφία στο ΙΕΚ ESP στη Θεσσαλονίκη και στο πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. (BA (Hons) Photographic Arts ‘& ‘MΑ in Photographic Studies’, University of Westminster, London). Εργάζεται ως φωτογράφος και δασκάλα φωτογραφίας.

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στο τηλ. 2310 566716. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία στη γιόγκα. Οι συμμετέχουσες/οντες έρχονται με άνετα ρούχα. Το μουσείο διαθέτει στρώματα γιόγκα για όσους δεν διαθέτουν τα δικά τους.