Κύκλος μαθημάτων γιόγκα στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Κύκλος μαθημάτων γιόγκα στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα

29 Μαρτίου, 5, 12 & 26 Απριλίου 2023, 19:00-20:30

 

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση «Down to Earth» στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο) στην Αθήνα, λειτουργούν ως ιδανικός, κοινός τόπος συνάντησης με το σώμα, το νου και την αναπνοή για τον κύκλο μαθημάτων παραδοσιακής γιόγκα που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο με την εκπαιδεύτρια Ναταλία Λαδά, στις 29 Μαρτίου, 5, 12 & 26 Απριλίου 2023, 19:00-20:30 (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Έχοντας ως βάση τη φιλοσοφία της γιόγκα ως ένα ολιστικό σύστημα που ενισχύει και προτρέπει την επαφή του ανθρώπου με το περιβάλλον, τον σεβασμό στη φύση κυρίως μέσα από την πρακτική της, οι συμμετέχοντες στα μαθήματα θα κινηθούν με ροή και θα συνδεθούν με την αναπνοή τους. Ξεκινώντας με μία αλληλουχία στάσεων γιόγκα σε ροή που δίνουν έμφαση στην αναπνοή, την επίγνωση των αισθήσεων του σώματος, η πρακτική θα ολοκληρωθεί με τεχνικές διαλογισμού και ηχοδιαλογισμού που προάγουν τη χαλάρωση αλλά και τη θεραπεία του φυσικού σώματος και νου.

Η Ναταλία Λαδά είναι μαθήτρια γιόγκα από το 2011 και πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από το 2017. Έχει παρακολουθήσει παραπάνω από 1000 ώρες εκπαίδευσης της Yoga Alliance, σεμινάρια και εργαστήρια. Μεταξύ άλλων, εξειδικεύεται στην παραδοσιακή Hatha Yoga, τεχνικές διαλογισμού και θεραπευτική γιόγκα.

 

Δηλώσεις συμμετοχής & οδηγίες

  • Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 3215717 ή το email reception.mam@momus.gr . Έως 10 άτομα σε κάθε μάθημα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Ημερομηνίες: 29 Μαρτίου, 5, 12 & 26 Απριλίου, 19:00-20:30
  • Κόστος συμμετοχής: 10€ για κάθε μάθημα ανά άτομο
  • Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία στη γιόγκα. Ενδείκνυται η συμμετοχή με άνετα ρούχα. Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν το δικό τους στρώμα γιόγκα και πετσέτα.

 

 

Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), διοργανώνεται από το MOMus και υλοποιείται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.