Προπαραμονή Χριστουγέννων στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

Προπαραμονή Χριστουγέννων στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

17:00-22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, jazz & swing μουσικές, ήχοι thereminvox, κεράσματα  και συναντήσεις με τον υπέροχο κόσμο της τέχνης έχει το εορταστικό πρόγραμμα του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, προπαραμονή Χριστουγέννων, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 17:00 έως αργά το βράδυ.

Στις 17:00 το απόγευμα και για μια ολόκληρη ώρα, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο pop up εργαστήριο δημιουργίας χριστουγεννιάτικων στολιδιών με πρώτες ύλες από το φυσικό περιβάλλον που θα έχουν ετοιμάσει οι επιμελήτριες εκπαίδευσης του μουσείου.

Στις 18:00, η χορωδία Filippos Glee θα ντύσει μουσικά τον χώρο, με τραγούδια jazz και swing, vintage μουσικής και διασκευές στο ίδιο ύφος. Η μεικτή, πολυφωνική χορωδία αποτελείται από νέους μουσικούς που αποφοίτησαν από το Ωδείο Φίλιππος στη Βέροια και πλέον είναι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη. Η χορωδία ιδρύθηκε το 2011 και συμμετέχει σε συναυλίες, παραστάσεις musical, εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά σε χώρους πολιτισμού.

Διεύθυνση χορωδίας / ενορχήστρωση: Νεφέλη Μπραβάκη

 

Η βραδιά θα έχει επίσης και ήχους thereminvox από τη May Roosevelt. Στις 18:30 η μουσικός και συνθέτης θα δώσει ήχο στο thereminvox, το πρώτο όργανο ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο, πλημμυρίζοντας τον χώρο του μουσείου με ήχους απόκοσμους και συγχρόνως τόσο οικείους.

Η May Roosevelt είναι συνθέτις, θερεμινίστρια και παραγωγός. Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε βιολί με τη Μαρίνα Σέλκοβα και αργότερα αφοσιώθηκε στο πρωτοπόρο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο θέρεμιν και στη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής. To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, Panda a story about love and fear, που αποτέλεσε εισιτήριο για την είσοδό της στη Red Bull Music Academy 2010 στο Λονδίνο. Οι δίσκοι της έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή μουσικό τύπο. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει δώσει συναυλίες σε ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις, συνθέτει πρωτότυπη μουσική για θέατρο, ντοκιμαντέρ και κινηματογράφο.

Τέλος, στις 19:30, σύγχρονοι εικαστικοί γίνονται νέοι ιχνηλάτες της φύσης, με την ομότιτλη έκθεση που παρουσιάζεται στο μουσείο και μας ξεναγούν στα έργα τους. Οι Αλεξάνδρα Μαράτη, Άννα Βαδάκογλου, Αικατερίνη Γεγησιάν και Kiril Prashkov αφυπνίζουν με τα έργα τους τις αισθήσεις μας, δημιουργούν «βιοδυναμικούς κήπους», προβάλλουν με εικαστικό τρόπο τους βιολογικούς κύκλους της γης και εν τέλει της ζωής μας, αλλοιώνουν γνωστά εικαστικά έργα δίνοντάς τους μια απροσδόκητη χειρωνακτικότητα. Η έκθεση «Ιχνηλάτες της Φύσης» εντάσσεται στο πρόγραμμα της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και συνδιαλέγεται με την τρέχουσα έκθεση στο μουσείο με τίτλο  «Οργανική Τέχνη. Η Πρωτοπορία στο Πέτρογκραντ» καθώς και το πνεύμα των πειραματικών αναζητήσεων στη φύση που έκαναν οι καλλιτέχνες των αρχών του 20υ αιώνα στη Ρωσία.

 

Υποστηρικτής έκθεσης: BIOS AGROSYSTEMS

Πληροφορίες: τ. 2310 589143