Οpen Folios @ MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Καλλιτεχνικοί φάκελοι πρόκειται να… ανοίξουν στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, με αφορμή το νέο του εγχείρημα-κάλεσμα προς την καλλιτεχνική κοινότητα με τίτλο Open Folios.

Καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους σε άτυπες συναντήσεις με τις επιμελήτριες του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών, Δόμνα Γούναρη και Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, και να συζητήσουν για αυτό.

Το πρόγραμμα Οpen Folios εντάσσεται στις ενέργειες του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών για περισσότερη εξωστρέφεια και αμεσότερη επαφή με το σύγχρονο καλλιτεχνικό δυναμικό, προσπαθώντας παράλληλα να ενισχυθεί και να εμπλουτιστεί το αρχείο του, να αναδειχθούν οι πρόσφατες καλλιτεχνικές τάσεις και τα πειραματικά μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε καλλιτέχνες που το έργο τους καλύπτει, υπογραμμίζει και αναδεικνύει εκφάνσεις της πειραματικής δημιουργίας, θέτει στο επίκεντρο την έρευνα γύρω από τη σωματικότητα, διατρέχει το ευρύ φάσμα των νέων μέσων στην οπτικοακουστική τέχνη, προωθεί τη σύνθεση των τεχνών και προσεγγίζει υβριδικές μορφές τέχνης. Οι νέες εφαρμογές και τεχνολογίες, η διαδραστικότητα, τα εφήμερα περιβάλλοντα, ο ψηφιακός κόσμος και η σχέση τέχνης και επιστήμης αποτελούν μερικές από τις βασικές κατευθύνσεις των Open Folios. Η πρώτη φάση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, σε συναντήσεις που θα ορίζονται απευθείας από τους δημιουργούς και τις επιμελήτριες.

Επικοινωνία / Πληροφορίες για το project: info.experimental@momus.gr