ΔΗΜ 2022: Εορταστικό κάλεσμα στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Εορταστικό κάλεσμα στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, 19:00

 

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά βρίσκεται στην περιφέρεια του Αρχαιολογικού πάρκου της Αθήνας, σε κτήριο που σχεδιάστηκε το 1920 από τον αρχιτέκτονα Βασίλη Τσαγρή σε εκλεκτικιστικό ρυθμό.

Η Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και εργάστηκε στην Ελλάδα και στην Γαλλία. Το 1960 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Μπιενάλε της Βενετίας και το 1986 οργανώθηκε μεγάλη αναδρομική έκθεση του έργου της στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου. Το 2004 ίδρυσε το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άλεξ Μυλωνά» ―σήμερα MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά―, επιθυμώντας τη δημιουργία ενός χώρου για να στεγάσει τις δημιουργίες της, αλλά και να φιλοξενεί και να υποδέχεται το έργο νέων καλλιτεχνών.

Εκτός από τη μόνιμη συλλογή με επιλογές-έργα της Άλεξ Μυλωνά, στον χώρο παρουσιάζεται έως τις 11 Σεπτεμβρίου η έκθεση με τίτλο «Το εργαστήριο του γλύπτη», στην οποία έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από έργα, προπλάσματα, σχέδια και εργαλεία, τον χώρο όπου οι καλλιτέχνες προσπαθούν να δαμάσουν υλικά όπως ο πηλός, ο γύψος, η πέτρα, το μάρμαρο και τα μέταλλα, τον καθημερινό χώρο όπου συλλαμβάνεται, εκτελείται και αποδίδεται η ιδέα και στο τέλος το ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό έργο τους έργο.

Επισκεπτόμαστε το μουσείο, ξεναγούμαστε στις εκθέσεις και γιορτάζουμε μαζί, τη Διεθνή Ημέρα και τη Δύναμη των Μουσείων!

 

Είσοδος ελεύθερη

Η χρήση της μάσκας στον χώρο είναι υποχρεωτική,

 

Η δράση εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του MOMus στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, με αφορμή τη βράβευση του φορέα από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.