Ο κατάλογος του INSPIRE PROJECT 2020 είναι online!
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Σε ψηφιακή μορφή διατίθεται ο κατάλογος της έκθεσης «Αρχεία Ονείρου» που πραγματοποιήθηκε στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης από τις 22 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου 2020, ως αποτέλεσμα του φετινού INSPIRE PROJECT.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα της εικαστικού Μαίρης Ζυγούρη από την καλλιτεχνική παραγωγή των τελευταίων χρόνων από το 2014 μέχρι σήμερα, άμεσα συνδεδεμένα με το περιεχόμενο και τις πρακτικές του εργαστηρίου «Αρχεία Ονείρου», η οποία φέτος ήταν η προσκεκλημένη καλλιτέχνις. Επίσης παρουσιάστηκαν τα έργα και των νέων καλλιτεχνών -τελειοφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών ή αποφοίτων λίγων ετών- που συμμετείχαν στο εργαστήριο και τα εντός αυτού, Νικολέτα Αγγελίδου, Κατερίνα Αναστασίου, Μαρία Ανδρικοπούλου, Ζωή Αντύπα, Νίκος Ευσταθουλίδης, Ανό Θεοδώρογλου, Χριστίνα Καπετάνιου, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Κατερίνα Μόσχου, Σοφία Μουτάφη, Στεφανία Πατρικίου, Γεωργία Πιλάλη, Θανάσης Σαμπαζιώτης, Κωνσταντίνος Τερζής, Αναστασία Τσαλπατούρου, Φουστί Λαμέ, Ειρήνη Φωτιάδη και Δήμητρα Χαριζάνη.

 

INSPIRE PROJECT 2020

Μαίρη Ζυγούρη, προσκεκλημένη καλλιτέχνις

Η έναρξη του φετινού εργαστηρίου INSPIRE PROJECT με τίτλο «Αρχεία Ονείρου: Τα όνειρα ως δομικό υλικό καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρακτικής» έγινε διαδικτυακά στις 6 Ιουλίου, με την εισαγωγή στη θεματική και το ερευνητικό πεδίο του εργαστηρίου, καθώς και την καταγραφή των ονείρων των συμμετεχόντων. Στις 13 Ιουλίου ξεκίνησε το βιωματικό, συλλογικό κομμάτι του εργαστηρίου. Η Μαίρη Ζυγούρη, ακολουθώντας ανοιχτές παιδαγωγικές μεθόδους, προσεγγίζει το σχέδιο της συνεργασίας και της από κοινού μάθησης μέσα στο ρευστό αστικό και φυσικό τοπίο της Θεσσαλονίκης. Οι κρυμμένες διαδρομές του νερού στην πόλη, σε σχέση με την ρευστότητα του Ονείρου γίνονται το πεδίο δράσης και καλλιτεχνικού πειραματισμού του εργαστηρίου. Δια μέσου επιτελεστικών και ιδιοτοπικών πρακτικών στο πεδίο, η συλλογική εμπειρία –αισθητηριακή, αισθητική, συνειρμική, στιγμιαία ονειρική–, αλληλεπιδρά και συνδιαμορφώνει τα έργα των 18 νέων καλλιτεχνών που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

To Inspire Project συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Θούλη Μισιρλόγλου, Διευθύντρια Inspire Project 2020, Αν. Διευθύντρια MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών
Δόμνα Γούναρη, Επιμελήτρια Inspire Project 2020, Επιμελήτρια ΜΟΜus-MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών

 

Δείτε τον κατάλογο της έκθεσης σε ψηφιακή μορφή