Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα PiXii Co-Creation
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Εκδήλωση ενημέρωσης και απάντησης σε ερωτήματα σχετικά με το  πρόγραμμα PiXii Co-Creation

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, ώρα 19.00.

 

Μετά τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα Pixii Co-Creation, το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για την συζήτηση ενδεχόμενων ερωτήσεων σχετικά με το πρόγραμμα και τις αιτήσεις υποβολής.

 

Ημερομηνία διαδικτυακής συνάντησης: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, ώρα 19.00.

 

Σύνδεσμος ανοιχτής εκδήλωσης:

https://us02web.zoom.us/j/88961348041?pwd=Q2hLRFFwZ204S3FoaGt3emY1QVhZdz09

 

Meeting ID: 889 6134 8041

Passcode: 901932

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις συμμετοχές, εδώ https://pixiico-creation.eu

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ενδιαφέροντος: Τρίτη 18 Μαΐου 2021

 

Στόχος του προγράμματος είναι η ανταλλαγή δεξιοτήτων μεταξύ των παραγόντων της ευρωπαϊκής καλλιτεχνικής ψηφιακής αγοράς. Το PiXii Co-Creation υποστηρίζεται από το Creative Europe Media Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια τριών εργαστηρίων, θα συγκεντρωθούν Ευρωπαίοι και Καναδοί ψηφιακοί δημιουργοί για να συνεργαστούν και να συνδημιουργήσουν ψηφιακές εγκαταστάσεις γύρω από το θέμα «Mεταναστεύσεις_Ψηφιακές Αφηγήσεις».

Η καινοτόμος δυναμική του PiXii Co-Creation βασίζεται στην αρχή της συν-δημιουργίας, η οποία εισάγεται σε κάθε εργαστήριο διάρκειας μιας εβδομάδας, ενθαρρύνοντας πολύτιμες ανταλλαγές με τους ειδικούς και άλλους συμμετέχοντες δημιουργούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας συν-δημιουργίας, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν καλύτερα τις νέες τεχνολογίες για να αφηγηθούν μια δελεαστική, σύγχρονη ιστορία και να προσφέρουν μια ελκυστική εμπειρία χρήστη, όλα υπό την καθοδήγηση ενός μέντορα. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σχηματίσουν πολυεπιστημονικές, διεθνικές ομάδες συν-δημιουργίας και να παρουσιάσουν οριστικές προτάσεις για μουσεία εταίρους.

Σχεδιασμένο και εποπτευόμενο από τον μέντορα, κάθε στάδιο του προγράμματος επιτρέπει στους συμμετέχοντες να συναντηθούν με γνωστούς εμπειρογνώμονες από διαφορετικούς τομείς (τέχνες, τεχνολογία, μουσεία, πολιτιστική διαμεσολάβηση), καθώς και να παρέχουν ευκαιρίες έρευνας και δοκιμών σε σχέση με τις χρήσεις των νέων ψηφιακών εργαλείων.

 

Διαχειριστής έργου: Sunny Side of the Doc

Εταίροι: Creatis, 2K

Συνεργαζόμενοι εταίροι: MUTEK IMG, MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Mucem, kikk festival, Canadian Museum for Human Rights