Μενου

1 Νοεμβρίου 2023

Νέα-Ανακοινώσεις
Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

Το MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023. Η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην έκθεση «ManRay. Γυμνά» που παρουσιάζεται στο εν λόγω μουσείο στο πλαίσιο της Thessaloniki PhotoBiennale 2023 και του Φεστιβάλ 58ων Δημητρίων, καθώς επίσης και σε έργα της συλλογής Κωστάκη που παρουσιάζονται στην έκθεση «50+1 Ιστορίες από τη Συλλογή Κωστάκη». 

πτδ

Στο σημείωμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πολύ που επισκέπτομαι τη Μονή Λαζαριστών, όπου στεγάζεται μέρος της συλλογής του συγκλονιστικού αυτού ανθρώπου που με το μεράκι του διέσωσε σημαντικό μέρος της ρωσικής πρωτοπορίας, των καλλιτεχνών αυτών που αντιστάθηκαν με την τέχνη τους στο καθεστώς της εποχής (…)».

πτδ

Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν στον χώρο ο κ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ του MOMus, η κ. Φανή Τσατσάια, Γενική Διευθύντρια του MOMus και η κ. Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια του MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη η οποία και ξενάγησε την Πρόεδρο στις εκθέσεις.