Μενου

19 Ιανουαρίου 2024

Νέα-Ανακοινώσεις
Εγκαίνια της έκθεσης «Όλοι εδώ. 50 χρόνια Δημοκρατία»

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Όλοι εδώ. 50 χρόνια Δημοκρατία» στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία πραγματοποίησε τα εγκαίνια, αναφέροντας στον λόγο της μεταξύ άλλων: «Σήμερα, που απολαμβάνουμε τη σταθερότητα και την ομαλότητα πενήντα χρόνων αδιατάρακτου δημοκρατικού βίου, τα έργα αυτά επαναφέρουν στο προσκήνιο μια τέχνη που κατάφερε να συγκεράσει συλλογικές αγωνίες και προσωπικά τραυματικά βιώματα· τέχνη ουσιωδώς πολιτική, αγωνιστική και δραστική. Οι εικαστικές αυτές χειρονομίες δεν έχουν χάσει τη δύναμή τους. Αντίθετα, το σφρίγος, η ένταση, η αλήθεια τους, επιβεβαιώνουν την απελευθερωτική δύναμη της τέχνης».


Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στο Μουσείο ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ του ΜOMus και η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Φανή Τσατσάια Γενική Διευθύντρια MOMus, η Θούλη Μισιρλόγλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και η Μαρία Τσαντσάνογλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης. 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρη Μάντζος ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής, εκπρόσωποι φορέων.
Η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον ιστορικό της Τέχνης και επιμελητή του MOMus Γιάννη Μπόλη.

*Φωτ: Νίκος Παλαιολόγος