Μενου

7 Νοεμβρίου 2023

Νέα-Ανακοινώσεις
Δύο αυτόματοι απινιδωτές στο MOMus, δωρεά της KLEEMANN Hellas

Δύο αυτόματοι απινιδωτές, έχουν τοποθετηθεί πλέον σε δύο χώρους του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, του MOMus, μετά από δωρεά της KLEEMANN Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος του Δικτύου, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής «Προσφέρω στην Υγεία».

Οι απινιδωτές που βρίσκονται στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών και στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εντός της ΔΕΘ-Helexpo, αποτελούν βασικό εργαλείο για τη φροντίδα της υγείας των πολιτών και της έγκαιρης παρέμβασης σε περιπτώσεις ανάγκης. Σημειώνεται ότι η επιλογή των δύο συγκεκριμένων χώρων πραγματοποιήθηκε με βάση τον σχετικό χάρτη, στον οποίο αποτυπώνονται οι διαθέσιμοι απινιδωτές στις δύο περιοχές, από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES. 

Η παράδοση των συσκευών πραγματοποιήθηκε στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2023, παρουσία εκπροσώπων του MOMus, του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και της KLEEMANN Hellas. Ακολούθησε ξενάγηση στη συλλογή Ιόλα από τη διευθύντρια του μουσείου κ. Θούλη Μισιρλόγλου, παρουσία της γενικής διευθύντριας του MOMus κ. Φανής Τσατσάια και της διευθύντριας του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης κ. Μαρίας Τσαντσάνογλου. 

Ο κ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ του MOMus αναφέρθηκε στη σημασία της δωρεάς των απινιδωτών, οι οποίοι θα είναι στη διάθεση όχι μόνο των επισκεπτών των δύο μουσείων του MOMus, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε το Δίκτυο, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και την εταιρεία KLEEMANN για την επιλογή τους να κάνουν τη συγκεκριμένη δωρεά σε ένα φορέα πολιτισμού όπως το MOMus. 

H κα. Μαρία Συμπιλίδου, CSR & Communication Manager του ομίλου KLEEMANN δήλωσε: «Για όλους εμάς στην KLEEMANN, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας και η προστασίας της υγείας είναι διαχρονικά στο επίκεντρο των κοινωνικών μας δράσεων. Συνεπώς, όταν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, μας πρότεινε να προχωρήσουμε στη δωρεά απινιδωτών στα δυο μουσεία, δεχτήκαμε το αίτημα την ίδια στιγμή. Οι απινιδωτές που παραδίδουμε σήμερα, είναι ένα πολύτιμο μηχάνημα, καθώς έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές παγκοσμίως».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Νικόλαος Πέντζος ο οποίος δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να μπορούμε να δώσουμε αυτούς τους δύο απινιδωτές στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του MOMus .Είναι χώροι που επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες και είναι σημαντικό να υπάρχει  η ασφάλεια πως εάν γίνει κάτι θα σωθεί μια ζωή. Παράλληλα το γεγονός ότι μπορεί  να εξυπηρετηθεί η ευρύτερη περιοχή, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι πολίτες.

Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση του προσωπικού του MOMus στους δύο χώρους ως προς την ορθή χρήση των απινιδωτών.