Τελική εκδήλωση στο πλαίσιο του project «Κλιματική Βουλή. Αφηγήσεις του μη ανθρώπινου»
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

8Η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τελική εκδήλωση στο πλαίσιο του project «Κλιματική Βουλή. Αφηγήσεις του μη ανθρώπινου»

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO, Θεσσαλονίκη)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, 14:30-17:30

 

Μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες λειτουργίας, η «Κλιματική Βουλή. Αφηγήσεις του μη ανθρώπινου», το πιο συμμετοχικό project στο πρόγραμμα της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνει  τις… εργασίες της με μια τελευταία συνάντηση-διαβούλευση, ανοιχτή στο ευρύ κοινό, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, 14:30-17:30, στο αμφιθέατρο του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO) στη Θεσσαλονίκη.

Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, οι συμμετέχοντες στο project επέλεξαν ο καθένας να εκπροσωπήσει ένα μη ανθρώπινο ον ή πράγμα στο οποίο έδωσαν φωνή για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της πολιτικής του πλανήτη σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Όλα τα όντα και πράγματα που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή και τις ανθρώπινες ενέργειες θα συναντηθούν τώρα στην συγκεκριμένη, τελευταία εκδήλωση, θα παρουσιάσουν τις ομιλίες τους και μαζί με το κοινό θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν ώστε να αναδειχθούν οι πιο σημαντικές θέσεις για επικείμενη δράση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες, ενώ μπορούν να την παρακολουθήσουν και παιδιά, με δωρεάν και ανοιχτή συμμετοχή.

 

Το project «Κλιματική Βουλή. Αφηγήσεις του μη ανθρώπινου» βασισμένη στο βραβευμένο έργο Climate Parliament of all Beings and Non-Beings των καλλιτεχνικών ομάδων metagarten (Amelie Hensel και Judith Henning, Αμβούργο, Γερμανία) και helfersyndrom (Steffen Lars Popp, Όφενμπαχ, Γερμανία) και εμπλουτισμένη με τις αφηγηματικές, μεθοδολογικές φόρμες του Γιάννη Αγγελή (Μπαντ Χόμπουργκ, Γερμανία), είναι η σύνθεση μιας καλλιτεχνικής προσέγγισης που βασίζεται στη δημιουργικότητα, την αφήγηση ιστοριών, τις κοινοτικές πρακτικές, την κινητοποίηση και την ενσυναίσθηση.

 

Συντελεστές τελικής παρουσίασης

Γιάννης Αγγελής, Συντονιστής

Ρένα Αθανασοπούλου, Μουσικός

Σαββίνα Ζήκου, Εικαστικός

Δημήτρης Σακατζής, Συντονιστής

Αλέξια Χρυσαδάκου, Floor manager

  

Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), διοργανώνεται από το MOMus και υλοποιείται από το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.