Μενου

15 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα-Ανακοινώσεις
Museums, Sustainability and Wellbeing | Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023

  «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

 

«Μέσα από μία ξεχωριστή ματιά τα μουσεία, σας προσκαλούν να συνδεθείτε μαζί τους με τη γη, το φως και την ίδια την ύπαρξη. Εξυπηρετούμε έναν ανώτερο σκοπό για μια σύγχρονη και βιώσιμη κοινωνία που κοιτάζει το παρελθόν, διεκδικεί στο παρόν και μας ενώνει για ένα καλύτερο μέλλον. Μια συνύπαρξη που, στο τέλος της διαδρομής, αποτελεί την υψηλότερη μορφή τέχνης κι εμείς είμαστε κομμάτι της».

 

Με αυτά τα λόγια, το δημιουργικό γραφείο Blind studio συνοδεύει το motion graphic που δημιούργησε για να αποτυπώσει τον γενικό θεματικό προσανατολισμό «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου, σε ανάθεση από το MOMus.

 

Το 2023 η Διεθνής Ημέρα Μουσείων επικεντρώνεται στην παγκόσμια υγεία και ποιότητα ζωής, στη δράση για την κλιματική αλλαγή και στην προστασία της βιοποικιλότητας, θέματα που περιλαμβάνονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Με το θέμα του φετινού εορτασμού, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων-ICOM επιθυμεί να αναδείξει τον ρόλο και τη δύναμη των μουσείων να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.