Μενου

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης
«SPEKTRAUM x MOMus»: Ένα ολοήμερο πάρτυ ηλεκτρονικής μουσικής στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη
7 Οκτωβρίου 2023

«SPEKTRAUM x MOMus»

Ένα ολοήμερο πάρτυ ηλεκτρονικής μουσικής στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη 

Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023, 14:00-23:00

Κολοκοτρώνη 21, Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη 

 

 

Το MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη εγκαινιάζει μια σειρά από εκδηλώσεις στοχεύοντας να επαναπροσδιορίσει, να διευρύνει και να εμπλουτίσει τους τρόπους προσέγγισης και επικοινωνίας με το κοινό της Θεσσαλονίκης. Με το ολοήμερο μουσικό πάρτυ «SPEKTRAUM x MOMus» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023, 14:00-23:00 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του MOMus στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, θέτει νέες βάσεις για την εξωστρέφειά του ως χώρος πολιτισμού και καλλιτεχνικής έκφρασης, με σκοπό να καθιερώσει τη Συλλογή Κωστάκη ως ένα καλλιτεχνικό ορόσημο προσιτό και προσβάσιμο σε κάθε ηλικιακή και κοινωνική ομάδα.

Οι SPEKTRAUM, μια νεοσύστατη ομάδα που διοργανώνει events ηλεκτρονικής μουσικής με στόχο να αναδείξει μουσικούς, καλλιτέχνες και δημιουργικές συνεργασίες από διαφορετικά είδη τέχνης, επιμελούνται αυτό το ολοήμερο πάρτυ, στο οποίο η ηλεκτρονική μουσική συναντά τη διάσημη Συλλογή Κωστάκη και τη Ρωσική Πρωτοπορία. 

Στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών θα πραγματοποιηθούν τρία διαδοχικά μουσικά sets με τους SREKOLIA και HHXLT, τρεις νέους DJ οι οποίοι δραστηριοποιούνται έντονα στην πόλη και εκπροσωπούν διαφορετικά είδη ηλεκτρονικής μουσικής. 

Οι επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ θα έχουν πρόσβαση στην τρέχουσα έκθεση του μουσείου με τίτλο «50+1 Ιστορίες από τη Συλλογή Κωστάκη» ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία των δραστηριοτήτων που μπορεί να προσφέρει ένα σύγχρονο μουσείο. Το πάρτυ θα πλαισιώσουν οι Vanners, με ευφάνταστες καντίνες που θα προσφέρουν δημιουργικά burgers και κοκτέιλ.

 

Πρόγραμμα «SPEKTRAUM x MOMus»

MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη 

Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023, 14:00-23:00

 

14:00 - 17:00 SREK Afro-Brazilian House

17:00 - 20:00 OLIA Disco House 

20:00 - 23:00 HHXLT Experimental House 

Food and drinks by the Vanners

 

Είσοδος: 7€

Πληροφορίες: 2310 589155

 

 

SPEKTRAUM 

Tο spekTrAum δημιουργήθηκε από την ένωση των λέξεων spektrum, φάσμα και traum, το όνειρο στα γερμανικά. Εμπεριέχει τα δύο αρχικά γράμματα των ονομάτων τους: Thanassis & Angel. Είναι μία νεοσύστατη ομάδα που ξεκίνησε την δραστηριότητα της βασισμένη στην αγάπη της για την ηλεκτρονική μουσική. Απώτερος σκοπός τους είναι η διεξαγωγή ιδιαίτερων εκδηλώσεων που θα φέρουν πιο κοντά διαφορετικών ειδών τέχνες και θα αναδείξουν αυτές καθ΄ αυτές, όπως και τους δημιουργούς τους. Επιθυμούν μέσα από το εγχείρημα αυτό να επιφέρουν την ενότητα στον συνδυασμό διαφορετικών ειδών τέχνης, στα διαφορετικά είδη κοινού, όπως και στο να αποτελούν μια ομάδα, στην οποία μπορούν να απευθυνθούν άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες και να συμβάλουν στην προβολή των έργων τους.

 

SREK

Ο Χρήστος Καραμήτσιος αλλιώς γνωστός ως SREK, ανερχόμενος DJ, μεγαλωμένος στη σκηνή του graffiti και του bmx συνδυάζει τις street επιρροές του με house και techno στοιχεία παρουσιάζοντας crossover dj sets τα οποία έχουν απήχηση σε διαφορετικά ακροατήρια της ευρύτερης σκηνής. 

 

OLIA

Πολύ πριν την ενηλικίωση της είχε την ανάγκη να μοιράζεται τη μουσική που της αρέσει να ακούει. Ευτυχώς έμαθε από πολύ νωρίς τους Στέρεο Νοβα και το πως να παίζεις μουσική. Τα τελευταία εφτά χρόνια, παίζει σε μαγαζιά εντός και εκτός της πόλης - κυρίως στα μαγαζιά που της αρέσει να βγαίνει. Το 1/2 των ΑΧΙΝΩΝ και resident στο KOCMOC Freeform Radio.

 

HHXLT 

Η Έλενα Χολτχαουζεν ή αλλιώς HHXLT δραστηριοποιείται στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια ως DJ. Επίσης την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάνει τα πρώτα της βήματα ως ανερχόμενη producer/παραγωγός. Οι μουσικές που επιλέγει να παίζει και να δημιουργεί έχουν έντονες επιρροές από electro, ebm και industrial στοιχεία.