Μενου

26 Μαρτίου 2024

Νέα-Ανακοινώσεις
«Ο Λακάν τι βλέπει;»: Δύο ψυχαναλυτές «παρεμβαίνουν» στην έκθεση «Nelly’s»

«Άφηνα [τον πελάτη] να εκφραστεί, τον παρατηρούσα, μελετούσα τις διάφορες πλευρές του προσώπου, τα πλεονεκτήματα, τέλος διάλεγα την κατάλληλη πόζα». Με αυτά τα λόγια της φωτογράφου Nelly’s ως «οδηγό» συνεχίζεται ο κύκλος ξεναγήσεων  «Ο Λακάν τι βλέπει;» στην τρέχουσα έκθεση «Nelly’s» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 18:00, με τη συνοδεία των ψυχαναλυτών, μελών της Νέας Λακανικής Σχολής Θοδωρή Βαλαμουτόπουλο και Θάνο Ξαφένια.

 

Με τη σύμπραξη του επιστημονικού προσωπικού του μουσείου, οι δύο ψυχαναλυτές αφήνουν τις φωτογραφίες να λειτουργήσουν ως αφορμή για να τεθούν τα κατάλληλα ερωτήματα σχετικά με τη δύναμη και τη δράση της εικόνας στο ασυνείδητο του θεατή. 

 

Σύμφωνα με τον Ζακ Λακάν, το βλέμμα βρίσκεται από έξω, η εικόνα μας κοιτάζει, και έτσι γινόμαστε οι ίδιοι αντικείμενο θέασης, είναι αυτή που μας καθορίζει. 

 

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 566716 (εσωτ. 1), 11:00-17:00. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Συμμετοχή με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση.