Μενου

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Summer Camp στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης!
1 Ιουλίου 2024 - 5 Ιουλίου 2024
Εργαστήρια

Δροσερό, καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά… έρχεται στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με «πρωταγωνιστές» έργα τέχνης, ιστορίες καλλιτεχνών και το ίδιο το κτίριο του μουσείου. Η πιο συναρπαστική πρόταση για το φετινό καλοκαίρι στην πόλη είναι εδώ για εσάς! 

 

Πρόγραμμα «PhotoGames»

1-5 Ιουλίου 2024 

MOMus- Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι) 

Φανταστικοί κόσμοι και φωτοϊστορίες «ζωντανεύουν» αυτό το καλοκαίρι στο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης και παιχνιδιού του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης! Θα φωτογραφίσουμε και θα φωτογραφηθούμε, θα δημιουργήσουμε άλμπουμ με την τεχνική της βιβλιοδεσία και θα διαφημίσουμε το μέλλον. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ο χώρος του Μουσείου θα μετατραπεί σε ένα εργαστήριο δημιουργικότητας και φαντασίας. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη φωτογραφία, το βίντεο και τα εικαστικά, κατανοώντας συγχρόνως και θέματα που σχετίζονται με το φωτογραφικό μέσο. Μερικές από τις δραστηριότητες με τις οποίες θα ασχοληθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου είναι η δημιουργία φωτογραφικών εικόνων, η διερεύνηση της έννοιας του πορτρέτου, η δημιουργία φωτοϊστοριών, καθώς και η κατασκευή φωτογραφικών άλμπουμ με την τεχνική της βιβλιοδεσίας. 

 

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Αντώνης Βλάχος - Φωτογράφος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Κοκορότσκου - Επιμελήτριες Εκπαίδευσης ΜΟΜus.

 

Πρακτικές πληροφορίες. 

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας: 9-12 ετών.
  • Μέρες & ώρες συναντήσεων: Δευτέρα 1 – Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 / 10:00-13:30.
  • Η αποχώρηση θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας του/ της συνοδού/ κηδεμόνα.
  • Θεωρείται χρήσιμο τα παιδιά να φορούν άνετα ρούχα, να έχουν φάει πρωινό και να έχουν μαζί τους επαρκή σνακς για όλη την ημέρα, καπέλο και αντιηλιακό. Όσα παιδιά έχουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, παρακαλούνται να τη φέρουν μαζί τους, όπως και τα καλώδια USB για σύνδεση με τον Η/Υ.
  • Κόστος συμμετοχής: 80€/άτομο. Έκπτωση 15% στα αδέρφια και στους συμμετέχοντες που θα επιλέξουν πάνω από ένα εργαστήριο. 
  • Πληροφορίες-Διευκρινίσεις: τηλ. 2310566716 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-16:00), reception.photography@momus.gr.
  • Οι σχετικές κρατήσεις-αγορές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, στον παρακάτω σύνδεσμο https://cometogether.live/event/1103 .

     

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/4Y0aHlsijII