ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Off Borders. Interdisciplinary Festival of Sound, Video and Performance
07/05/2020 - 31/01/2020 MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Το φεστιβάλ Off Borders, διερευνά νέες ιδέες στον τομέα τoυ ήχου, του βίντεο, της περφόρμανς και του χορού μέσα από το πρίσμα μιας τριαδικής σχέσης μεταξύ χωρών του κέντρου και χωρών της περιφέρειας στη διασταύρωσή τους στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα το φεστιβάλ προτίθεται να προκαλέσει μια δημιουργική συνομιλία μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού σχετικά με την διαπολιτισμική συνύπαρξη και εμπλοκή, διερευνώντας νέους τρόπους διασυνδέσεων και επικοινωνιών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή κυρίως με το έργο καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αργεντινή, την Τουρκία, τη Γαλλία και την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλες συμμετοχές από διαφορετικές χώρες.
Οι πειραματικές και διακαλλιτεχνικές εκφράσεις του ήχου, της εικόνας, της κίνησης και της σωματικότητας θα δημιουργήσουν ένα σημείο συνάντησης επιδιώκοντας νέους χώρους και δυνατότητες για διάλογο, όπου νέες ιδέες μπορούν να προκύψουν και να αναπτυχθούν. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση βίντεο τέχνης με έργα που συνδυάζουν εικόνα και ήχο, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών καθώς και σειρά από συναυλίες πειραματικής (electronic & sound) μουσικής, περφόρμανς και σύγχρονο χορό.

Επιμέλεια: Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Παπαγεωργίου
Σε συνεργασία με: Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, Vitruvian Thing