ΕΚΘΕΣΕΙΣ

InBetween Interdisciplinary Festival of Sound, Video and Performance
07/05/2020 - 31/05/2020 MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Το φεστιβάλ InBetween, διερευνά νέες ιδέες στον τομέα τoυ ήχου, του βίντεο, της περφόρμανς και του χορού μέσα από το πρίσμα μιας τριαδικής σχέσης μεταξύ χωρών του κέντρου και χωρών της περιφέρειας στη διασταύρωσή τους στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα το Φεστιβάλ προτίθεται να προκαλέσει μια δημιουργική συνομιλία μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού σχετικά με την διαπολιτισμική συνύπαρξη και εμπλοκή, διερευνώντας νέους τρόπους διασύνδεσης και επικοινωνίας. Οι πειραματικές και διακαλλιτεχνικές εκφράσεις του ήχου, της εικόνας, της κίνησης και της σωματικότητας θα δημιουργήσουν ένα σημείο συνάντησης επιδιώκοντας νέους χώρους και δυνατότητες για διάλογο, όπου νέες ιδέες μπορούν να προκύψουν και να αναπτυχθούν.
Το φεστιβάλ InBetween απευθύνεται πρωτίστως σε καλλιτέχνες από την Αργεντινή, την Τουρκία, τη Γαλλία και την Ελλάδα - χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλες συμμετοχές από διαφορετικές χώρες - των οποίων τα έργα επικεντρώνονται στη διερεύνηση νέων ιδεών και θεωρούν το ρίσκο ως εγγενή πτυχή του έργου τους. Το InBetween ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για έργα που επικεντρώνονται στους τομείς:

Ηλεκτροακουστική μουσική
Βίντεο
Περφόρμανς
Σύγχρονος χορός

Ημερομηνίες:
Έκθεση: 7-31 Μαΐου, 2020
Ηλεκτροακουστική μουσική: 8-10 Μαΐου, 2020
Περφόρμανς και σύγχρονος χορός: 14-15 Μαΐου

Βρείτε το ανοιχτό κάλεσμα εδώ: https://www.inbetweenfestival.com/


Η έκθεση, οι περφόρμανς και τα χορευτικά κομμάτια θα παρουσιαστούν στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, ενώ οι συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής θα παρουσιαστούν στο Vitruvian Thing, αλλά και στο MOMus – ΠΚΤ. Οι ακριβείς ημερομηνίες και συμμετοχές θα ανακοινωθούν μετά το τέλος του ανοιχτού καλέσματος.  

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Δημήτρης Παπαγεωργίου, συνθέτης και Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσικής Σύνθεσης – Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ
Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια MOMus - ΠΚΤ