ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Fred Boissonnas. Με τη σχεδία του Οδυσσέα | Διεθνές γαλλόφωνο φεστιβάλ "SOLEIL"
03/06/2022 - 26/06/2022

Συμμετοχή της έκθεσης φωτογραφίας ‘Fred Boissonnas. Με τη σχεδία του Οδυσσέα’ στο διεθνές γαλλόφωνο φεστιβάλ ‘’SOLEIL’’ στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας

 

Η έκθεση ‘Με τη σχεδία του Οδυσσέα’, η οποία περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό του Fred Boissonnas από τις περιηγήσεις του στην Αίγυπτο, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα Επτάνησα θα παρουσιαστεί στη Γκαλερί ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας διεξαγωγής τους διεθνούς γαλλόφωνου φεστιβάλ ‘’SOLEIL’’ (03-08/06/2022) στην παράκτια βουλγαρική πόλη Σωζόπολη.

Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες από τη Συλλογή Ιωάννη Τρικόγλου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη Thessaloniki Photobiennale του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, και την Αγιορείτικη Εστία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, στις 17:00 στη Γκαλερί ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ. Η έκθεση θα παραμείνει στην ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ μέχρι και τις 26 Ιουνίου 2022.

Ο Ιστορικός Τέχνης Αντώνης Σαραγιώτης, από τη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια.

Στα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προσκληθεί η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Iliyana Yotova, Πρέσβεις και μέλη των διπλωματικών αποστολών ξένων Πρεσβειών στη Βουλγαρία, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σωζόπολης και της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Στην υλοποίηση της συμμετοχής της έκθεσης ‘Με τη σχεδία του Οδυσσέα’, συνέβαλαν το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Αγιορείτικη Εστία, καθώς και ο CEO Cpt. Δημήτρης Georgiev, από την εταιρεία Apollonian Shipmanagement Ltd.