ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διακαλλιτεχνικό, διαγενεακό εργαστήριο «Η Κιβωτός των Αισθήσεων» | Biennale 8
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

8Η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διακαλλιτεχνικό, διαγενεακό εργαστήριο «Η Κιβωτός των Αισθήσεων»

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO, Θεσσαλονίκη)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, 11:00-14:00

 

Τι να είναι άραγε μια κιβωτός; Ένα κουτί που διαφυλάσσουμε ό,τι είναι για μας πολύτιμο; Ένα καταφύγιο που μας προσφέρει ζεστασιά κι ασφάλεια ή θα μπορούσε ίσως να γίνει ένας χώρος που μας επιτρέπει να συναντηθούμε με τις διαφορές και τις ομοιότητές μας; Ο άνθρωπος έρχεται άοπλος στον κόσμο, χωρίς νύχια και δόντια σουβλερά, χωρίς τρίχωμα ζεστό ή καύκαλο για σπίτι, ούτε φτερά, ούτε βράγχια να κρυφτεί στον ουρανό ή στα βαθιά νερά. Για να επιβιώσουμε, μάθαμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας με γλώσσες και κώδικες που φτιάχνονται από φυσικά υλικά, αλλά μεταφέρουν ιδέες και αισθήσεις. Αυτές οι αισθήσεις είναι ό,τι έχουμε για να προσεγγίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και να γνωρίσουμε ό,τι μας περιβάλλει. Είμαστε, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, μια κιβωτός αισθήσεων, στην οποία δημιουργούνται και αποθηκεύονται βιώματα, μνήμες, σκέψεις, εικόνες.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που θα εξερευνήσουν οι συμμετέχοντες στο διακαλλιτεχνικό, διαγενεακό εργστήριο με τίτλο «Η Κιβωτός των Αισθήσεων» που συνδιοργανώνουν το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και η καλλιτεχνική κολεκτίβα Sempreviva, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, 11:00-14:00 στο χώρο του μουσείου (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO) στη Θεσσαλονίκη.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με απαραίτητες τις δηλώσεις συμμετοχής και αποτελεί δράση της έκθεσης «Κιβωτός: Μία κατασκευή φροντίδας. Έργα σύγχρονης τέχνης από τις συλλογές του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» που παρουσιάζεται στο μουσείο έως τις 26 Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

 

Ομάδα εργασίας

Αμαλία Κοντογιάννη, Θεατρολόγος 

Κατερίνα Λιάκου, Σκηνογράφος 

Ανέτα Λιάπτση, Θεατρολόγος 

Βίλλυ Πολυζούλη, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης, MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Γεωργία Τέντα, Μουσικός 

Μαριάνθη Ψωματάκη, Χορογράφος

  

Δηλώσεις συμμετοχής

  • Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανήλικους (7 ετών και άνω) και ενήλικες
  • Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 240002, 11:00-17:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Κόστος συμμετοχής: 5€ για τους ενήλικες, δωρεάν για τους ανήλικους