ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Με τη φωνή του δημιουργού τους. Τετράδιο αυτόνομης περιήγησης για νέους 12-18 ετών στα έργα της συλλογής του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Τετράδια αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά από τις συλλογές και τις εκθέσεις του MOMus – τώρα στο διαδίκτυο!

Τα τετράδια απευθύνονται κατά βάση σε οικογένειες και προσφέρουν online μια ποικιλία δράσεων για διάφορες ηλικίες παιδιών και νέων, ενώ ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιεί κατά βούληση ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Τα τετράδια οργανώθηκαν με βάση υλικό από τις μόνιμες συλλογές και τις εκθέσεις των φορέων που συγκροτούν το MOMus τα τελευταία χρόνια, επικαιροποιήθηκαν βάσει των νέων συνθηκών και είναι πλέον στον αέρα έτοιμα προς χρήση! Μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να τα εκτυπώσετε, να ακολουθήσετε τις οδηγίες και εάν είστε... τολμηροί να ανεβάσετε τις δημιουργίες σας στα socialmedia, χρησιμοποιώντας το hashtag#MOMusFamilyKit!

Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται με καινούργιο, σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Με τη φωνή του δημιουργού τους. Τετράδιο αυτόνομης περιήγησης για νέους 12-18 ετών στα έργα της συλλογής του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.


Πολλοί νεαροί επισκέπτες του μουσείου εκφράζουν την ανάγκη να έρθουν σε επαφή με τους ίδιους τους καλλιτέχνες ή έστω με τις σκέψεις και τα λόγια με τα οποία εκείνοι περιγράφουν τις εικαστικές τους δημιουργίες. Το τετράδιο συγκεντρώνει μερικές από τις τοποθετήσεις γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, έργα των οποίων εκπροσωπούνται στις συλλογές του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Κάθε φωτογραφία έργου συνοδεύεται από αναφορές του ίδιου του καλλιτέχνη, μερικές πολύτιμες λέξεις-κλειδιά που συμβάλλουν στην κατανόηση του έργου, αλλά και μία αφορμή για συζήτηση που θα κινητοποιήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν περισσότερες διαστάσεις του έργου.

Έγγραφα