ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τετράδιο αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης “Αλέξανδρος Μαγκανιώτης. Αλφάβητος: Η Εικόνα των Γραμμάτων”

Τετράδια αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά από τις συλλογές και τις εκθέσεις του MOMus – τώρα στο διαδίκτυο!

Τα τετράδια απευθύνονται κατά βάση σε οικογένειες και προσφέρουν on line μια ποικιλία δράσεων για διάφορες ηλικίες παιδιών και νέων, ενώ ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιεί κατά βούληση ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Τα τετράδια οργανώθηκαν με βάση υλικό από τις μόνιμες συλλογές και τις εκθέσεις των φορέων που συγκροτούν το MOMus τα τελευταία χρόνια, επικαιροποιήθηκαν βάσει των νέων συνθηκών και είναι πλέον στον αέρα έτοιμα προς χρήση! Μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να τα εκτυπώσετε, να ακολουθήσετε τις οδηγίες και εάν είστε... τολμηροί να ανεβάσετε τις δημιουργίες σας στα social media, χρησιμοποιώντας το hashtag #MOMusFamilyKit!

Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται με καινούργιο, σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Τετράδιο αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης

“Αλέξανδρος Μαγκανιώτης. Αλφάβητος: Η Εικόνα των Γραμμάτων”

Όταν ένας μονόκερος ξεπροβάλλει μέσα από ένα γοβάκι για να συναντήσει έναν υάκινθο με καρό κουστούμι που στέκεται πλάι σε μια τίγρη με πονοκέφαλο, τότε μάλλον όλα είναι δυνατά! Αυτά και άλλα πολλά, με συνοδοιπόρους πανέμορφα, μυστήρια, τρομακτικά πλάσματα με αφορμή τα γράμματα της αλφαβήτου, έλαβαν χώρα στην έκθεση του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη «Αλφάβητος: Η Εικόνα των Γραμμάτων), στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης  του ΚΜΣΤ (Μάρτιος-Μάιος 2015).

Το ειδικά σχεδιασμένο για την έκθεση τετράδιο αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης γίνεται το πεδίο ανεξάντλητης φαντασίας για μικρούς και μεγάλους και το σημείο εκκίνησης εκατοντάδων αφηγήσεων χωρίς αρχή και τέλος, ενώ επικαιροποιημένο πια διατίθεται για ταξίδια σε άλλους τόπους.

Πληροφορίες, ερωτήσεις αλλά και οι νέες δημιουργίες των παιδιών μπορούν να αποστέλλονται στο education.modern@momus.gr για περαιτέρω εξερεύνηση.

Έγγραφα