ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

FAMILY & CO [operation]. Εκπαιδευτική δράση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Τετράδια αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά από τις συλλογές και τις εκθέσεις του MOMus – τώρα στο διαδίκτυο! 

 

Τα τετράδια απευθύνονται κατά βάση σε οικογένειες και προσφέρουν online μια ποικιλία δράσεων για διάφορες ηλικίες παιδιών και νέων, ενώ ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιεί κατά βούληση ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Τα τετράδια οργανώθηκαν με βάση υλικό από τις μόνιμες συλλογές και τις εκθέσεις των φορέων που συγκροτούν το MOMus τα τελευταία χρόνια, επικαιροποιήθηκαν βάσει των νέων συνθηκών και είναι πλέον στον αέρα έτοιμα προς χρήση! Μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να τα εκτυπώσετε, να ακολουθήσετε τις οδηγίες και εάν είστε... τολμηροί να ανεβάσετε τις δημιουργίες σας στα socialmedia, χρησιμοποιώντας το hashtag#MOMusFamilyKit

 

«FAMILY & CO [operation]. Εκπαιδευτική δράση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018»

 

Το 2018 ορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως το έτος για την τόνωση του αισθήματος αίσθημα της κοινής ταυτότητας μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών. Η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, ποικιλόμορφη και διαφορετική σε τόσα πολλά σημεία μπήκε στο δικό της κάδρο, όπως ήταν εξάλλου και οι πρώτες ατομικές ή οικογενειακές φωτογραφίες στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν κατοχυρώθηκε η συγκεκριμένη εφεύρεση.
Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης υλοποίησε ένα πρόγραμμα φωτογραφίας με θέμα την έννοια της οικογένειας στο 1ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και στο 1ο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου. Αποτέλεσμα της δράσης είναι το έντυπο με τίτλο FAMILY & CO [operation] στο οποίο καλούνται παιδιά και νέοι να στοχαστούν τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τέχνης, να ψάξουν και να παρατηρήσουν φωτογραφίες γνωστών Ελλήνων και ξένων φωτογράφων στο διαδίκτυο και να βγάλουν τις δικές τους φωτογραφίες. Το έντυπο επικαιροποιήθηκε και προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες που βιώνουμε, δίνοντας διεξόδους πέρα από τους τοίχους του εγκλεισμού.

Πληροφορίες, ερωτήσεις και οι ίδιες οι νέες δημιουργίες μπορούν να αποστέλλονται στο education.photography@momus.gr για περαιτέρω εξερεύνηση.