ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αλεξ Μυλωνά. Αναδρομική. Ένα τετράδιο για γονείς και παιδιά
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Τετράδια αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά από τις συλλογές και τις εκθέσεις του MOMus – τώρα στο διαδίκτυο!

Τετράδια με εκπαιδευτικές δράσεις για την τέχνη από το σπίτι είναι από σήμερα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του MOMus, www.momus.gr. Τα τετράδια απευθύνονται κατά βάση σε οικογένειες και προσφέρουν online μια ποικιλία δράσεων για διάφορες ηλικίες παιδιών και νέων, ενώ ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιεί κατά βούληση ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Τα τετράδια οργανώθηκαν με βάση υλικό από τις μόνιμες συλλογές και τις εκθέσεις των φορέων που συγκροτούν το MOMus τα τελευταία χρόνια, επικαιροποιήθηκαν βάσει των νέων συνθηκών και είναι πλέον στον αέρα έτοιμα προς χρήση! Μπορείτε να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να τα εκτυπώσετε, να ακολουθήσετε τις οδηγίες και εάν είστε... τολμηροί να ανεβάσετε τις δημιουργίες σας στα socialmedia, χρησιμοποιώντας το hashtag#MOMusFamilyKit!
Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται με καινούργιο, σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

«Αλεξ Μυλωνά. Αναδρομική. Ένα τετράδιο για γονείς και παιδιά»

Η αλήθεια, η δύναμη, η ευαισθησία και η ποιητική της τέχνης της Άλεξ Μυλωνά είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που αναδείχθηκαν στην αναδρομική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα το διάστημα Φεβρουαρίου-Mαΐου 2019. Μέσα από βιογραφικά στοιχεία, τη θέση του ανθρώπινου σώματος στο έργο της Άλεξ Μυλωνά, την αναφορά στην ίδια την τέχνη της γλυπτικής, με προτάσεις-στάσεις σε συγκεκριμένα έργα, γονείς και παιδιά έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν με το ειδικό τετράδιο στις βασικές αρχές του δημιουργικού της έργου, κάνοντας στο τέλος τις δικές τους συνθέσεις με ειδικές προτάσεις για δράσεις στο σπίτι.

Πληροφορίες, ερωτήσεις αλλά και οι νέες δημιουργίες των παιδιών μπορούν να αποστέλλονται στο education.modern@momus.grγια περαιτέρω εξερεύνηση.

Έγγραφα