ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εργαστήριο τάφτινγκ στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης!
MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

Οι 40roomors και οι επιμελήτριες εκπαίδευσης του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης σας προσκαλούν σε ένα τριήμερο hands-on εργαστήριο δημιουργίας, με την τεχνική του τάφτινγκ. Το τάφτινγκ είναι μια τεχνική δημιουργίας χειροποίητων χαλιών που μοιάζουν με τρισδιάστατους καμβάδες. Τα έργα των Ρώσων καλλιτεχνών της Οργανικής Παιδείας μας δίνουν ιδέες και έμπνευση για συνθέσεις με οργανικές φόρμες και δυναμικές σχέσεις ανάμεσα στα χρώματα και τα σχήματα. Τοπία και απεικονίσεις του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για τη δημιουργία μικρών χαλιών τάφτινγκ.

Στο τέλος του εργαστηρίου ο καθένας και η καθεμιά θα έχει αποκτήσει τις βασικές γνώσεις γύρω από τη μεταφορά του σχεδίου στο ειδικό πανί, το «πέρασμα» των νημάτων στην επιφάνεια με τα ειδικά πιστόλια τάφτινγκ, την επένδυση με πλάτες, το ξύρισμα, τη δημιουργία ανάγλυφων σχημάτων στην επιφάνεια του χαλιού, το φινίρισμα και φυσικά το δικό του/της χειροποίητο χαλί.

Οι 40roomors είναι δύο καλλιτέχνες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που δημιουργούν τάφτινγκ χαλιά με custom σχέδια και μικτές τεχνικές. Τα έργα τους έχουν επιρροές από το χώρο του γκραφίτι και της αρχιτεκτονικής (https://www.instagram.com/40roomors/)

 

Info:

Εργαστήριο τάφτινγκ

Σάββατο 8/4, 11.00-15.00 και Κυριακή 9/4, 11.00-13.00

MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη (Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη)

Κόστος: 60€

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: education.modern@momus.gr, 2310589222

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή δεν χρειάζεται προηγούμενη γνώση και εμπειρία, αλλά είναι απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.