ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

«Ιπτάμενες πλεξούδες»: Τετράδιο αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για την έκθεση του Ιβάν Κλιούν
MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

«Ιπτάμενες πλεξούδες», μια ιστορία αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά στην έκθεση «Ιβάν Κλιούν. Υπερβατικά τοπία. Ιπτάμενα γλυπτά. Φωτεινές σφαίρες»

Η έκθεση «Ιβάν Κλιούν. Υπερβατικά Τοπία. Ιπτάμενα Γλυπτά. Φωτεινές Σφαίρες» αποτέλεσε την έμπνευση για τη νέα έκδοση που σχεδίασαν οι μουσειοπαιδαγωγοί του MOMus- Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη με τίτλο «Ιπτάμενες Πλεξούδες»

Η Εκατερίνα, γυναίκα του Ιβάν Κλιούν είναι η πρωταγωνίστρια στην πρωτότυπη, διαδραστική ιστορία, η οποία μας συνοδεύει σε ένα ιδιαίτερο, χρωματιστό ταξίδι με στάσεις στους δυο ορόφους της έκθεσης, στο κτίριο της Μονής Λαζαριστών.

Γονείς/συνοδοί και παιδιά (5-8 ετών) μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν το τεύχος «Ιπτάμενες Πλεξούδες» στην είσοδο του μουσείου μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά, που θα τους βοηθήσουν να φέρουν εις πέρας τη διαδρομή, μέχρι την τελευταία στάση. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας, γονείς/συνοδοί και παιδιά θα κατασκευάσουν ιπτάμενα οχήματα, θα ξεκλειδώσουν μυστικές ζωγραφικές γλώσσες και θα βοηθήσουν την Εκατερίνα να φθάσει στο μέρος που αναζητά!

Η συγκεκριμένη αυτόνομη εκπαιδευτική δράση είναι κατάλληλη για όλους/ες και δεν απαιτεί κανένα γνωστικό υπόβαθρο, ενώ περιλαμβάνει και επιπλέον πληροφορίες και προτεινόμενα θέματα συζήτησης με/για τα παιδιά. Στόχος της δράσης είναι η δημιουργική αλληλεπίδραση στο χώρο του μουσείου και η δημιουργία μιας κοινής εμπειρίας μέσω της οποίας άτομα διαφορετικής ηλικίας θα μπορέσουν από κοινού να απολαύσουν την έκθεση και τα έργα τέχνης.

Εκτιμώμενος χρόνος διεξαγωγής της δράσης: 80’-100’

Η έκδοση διατίθεται και στην αγγλική γλώσσα.