ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Εκφάνσεις ύφανσης μέσα από έργα των συλλογών του MOMus»
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
Πρόγραμμα ξεναγήσεων πλαισιώνει την έκθεση «Εκφάνσεις ύφανσης μέσα από έργα των συλλογών του MOMus» που παρουσιάζεται στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2022.
Πέμπτη 15, 29 Σεπτεμβρίου & 06, 20 Οκτωβρίου, ώρα 18:00
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου & 15 Οκτωβρίου, ώρα 12:00
*Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις πραγματοποιείται με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 593270 (Τρίτη - Σάββατο 11:00-17:00) και στο email info.experimental@momus.gr
Στον χώρο τηρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας της δημόσιας υγείας. 
---------
Έκθεση «Εκφάνσεις ύφανσης μέσα από έργα των συλλογών του MOMus»
08 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου 2022
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Για πρώτη φορά στην ιστορία του MOMus και ειδικά στο χώρο του Πειραματικού Κέντρου Τεχνών, έργα και από τα τρία Μουσεία του MOMus (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Μουσείο Φωτογραφίας) συνθέτουν μια νέα πρωτότυπη παραγωγή, η οποία επιχειρεί να ανανοηματοδοτήσει μέρος των συλλογών, αλλά και της ιστορίας της τέχνης, και να αναδείξει πολλαπλές όψεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας με σημείο αναφοράς το νήμα, το ύφασμα και τις διαδικασίες ύφανσης.
Η έκθεση εκκινεί από την περίοδο του μοντερνισμού μέσα από έργα της ρωσικής πρωτοπορίας και διατρέχει τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή από το 1960 ως και σήμερα.
Μέσα από την πολλαπλότητα των συγκεκριμένων έργων τέχνης στόχος είναι να αναδειχθούν διαφορετικοί τρόποι διαχείρισης του υφάσματος και της ύφανσης, καθώς και πτυχές ενός υλικού που ταυτίζεται με κάθε στάδιο στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας και του πολιτισμού.
Καλλιτέχνες: Νίκος Αλεξίου, Δημήτρης Αμελαδιώτης, Ειρήνη Απέργη, Babi Badalov, René Bértholo, Δανιήλ (Παναγόπουλος), Ksenia Ender, Lionel Estève, Λίζη Καλλιγά, Γιώργος Λαζόγκας, Nikolaj B. S. Larsen, Στάθης Λογοθέτης, Ειρήνη Μανωλαράκη, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Ευαγγελία Μπασδέκη, Βασίλης Παντελίδης, Αιμιλία Παπαφιλίππου, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, Liubov Popova, Άρις Προδρομίδης, Ιωάννα Ράλλη, Alexei Siozov, Βασίλης Σκυλάκος, Λία Σμαράγδα, Θανάσης Τότσικας, Κατερίνα Τσακίρη, Γιώργος Τσακίρης, Έρση Χατζηαργυρού, Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Ira Waldron
Επιμέλεια: Θούλη Μισιρλόγλου - αν. διευθύντρια MOMus-ΠΚΤ, Δόμνα Γούναρη - επιμελήτρια MOMus-ΠΚΤ