ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΔΗΜ 2022: Εργαστήριο για όλες τις ηλικίες «Συνδέουμε τις γενιές με τέχνη στο MOMus»
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Εργαστήριο για όλες τις ηλικίες «Συνδέουμε τις γενιές με τέχνη στο MOMus»

Κυριακή 22 Μαΐου 2022, 11:00-14:00

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

Τρεις διαφορετικές γενιές ανθρώπων έρχονται κοντά, εκφράζονται, δημιουργούν βιώματα, ιδέες, εμπειρίες, με… τέχνη!

Το διαγενεακό, εκπαιδευτικό κινησιολογικό, ανοιχτό στην κοινότητα εργαστήριο συλλογικής έκφρασης με τίτλο «Συνδέουμε τις γενιές με τέχνη στο MOMus» φέρνει κοντά και ενώνει μέσω της δημιουργίας ανθρώπους τρίτης ηλικίας με τα παιδιά και τα εγγόνια τους σε συνεργασία με τα μέλη της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Sempreviva.

Το εργαστήριο διερευνά  την  προσέγγιση και την επανερμηνεία επιλεγμένων έργων τέχνης της  μόνιμης συλλογής του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της περιοδικής σπονδυλωτής έκθεσης «Κοινό Κτήμα» που παρουσιάζεται στον ίδιο χώρο, όχι μόνο με τη χρήση του λόγου αλλά με την βιωματική προσέγγιση μέσα από τη σωματική έκφραση. Πρόκειται για μια συμμετοχική διαδικασία που ενθαρρύνει την εναλλαγή ρόλων θεατή-δημιουργού-ερμηνευτή σε κάθε ηλικία, οδηγεί τους συμμετέχοντες σε ενεργό πρόσληψη και μετουσίωση του εικαστικού έργου τέχνης και επιτρέπει τη δημιουργία μιας μικρής τελετουργικής  performance. 

Το εργαστήριο οργανώνεται και υλοποιείται από το Τμήμα Έρευνας & Εκπαίδευσης του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και την καλλιτεχνική κολεκτίβα Sempreviva, που δραστηριοποιείται από το 2016 με την ηλικιακή ομάδα ανθρώπων άνω των 60 ετών και υλοποιεί δράσεις που αφορούν την κίνηση, την μουσική, το θέατρο και τα εικαστικά.

Ομάδα εργασίας: Βίλλυ Πολυζούλη / Επιμελήτρια Εκπαίδευσης, MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Έφη Σκυλίτση / Εικαστικός, Ιστορικός τέχνης, τα μέλη της Sempreviva: Μαριάνθη Ψωματάκη, Χορογράφος, Παιδαγωγός, ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας , Αμαλία Κοντογιάννη (θεατρολόγος), Ανέτα Λιάπτση (θεατρολόγος), Κατερίνα Λιάκου (σκηνογράφος), Γεωργία Τέντα (μουσικός).

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 240002 (εσωτ. 1)

Είσοδος ελεύθερη

Η χρήση της μάσκας στο χώρο είναι υποχρεωτική.

 

Η δράση εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του MOMus στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, με αφορμή τη βράβευση του φορέα από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.