ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εργαστήριο «Το βιοπλαστικό στη Graceland ως υλικό δημιουργίας» | Biennale 8
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

8Η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εργαστήριο «Το βιοπλαστικό στη Graceland ως υλικό δημιουργίας»

MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, 12:00-13:15 & 13:45-15:00

 

Τι είναι το βιοπλαστικό; Τι δυνατότητες έχει ως υλικό και πως αυτό συνδέεται με την καλλιτεχνική δημιουργία; Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο με τίτλο «Το βιοπλαστικό στη Graceland ως υλικό δημιουργίας» που θα πραγματοποιηθεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης), το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, 12:00-13:15 & 13:45-15:00, θα ασχοληθούν με τις παρασκευές βιοπλαστικού. Θα εξερευνήσουν τις διαφορετικές εκδοχές του, τις δυνατότητες χύτευσης αλλά και τα πεδία εφαρμογών του, ως εναλλακτικό υλικό στη δημιουργική διαδικασία.

Κοινός τόπος έμπνευσης και αφετηρία για το εργαστήριο είναι το συλλογικό πρότζεκτ «Graceland. Ο θρίαμβος μιας αβέβαιης πορείας» στο οποίο παρουσιάζονται έργα των εικαστικών Ράνια Εμμανουηλίδου, Φανή Μπουντούρογλου, Ευαγγελία Ψωμά στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα πειραματισμών που έκαναν οι ίδιες με διάφορες τεχνικές παραγωγής βιοπλαστικού, χαρτιού, καλλιέργειας κρυστάλλων, φυτεύσεων, ριζωμάτων και περμακουλτούρας.

Σχεδιασμός & υλοποίηση εργαστηρίου: Ράνια Εμμανουηλίδου, Φανή Μπουντούρογλου, Ευαγγελία Ψωμά – Εικαστικοί

Δηλώσεις συμμετοχής

  • Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες
  • Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 593270Τρίτη-Κυριακή 11:00-17:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Δωρεάν συμμετοχή