Μενου

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Summer Camp στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης!
17 Ιουνίου 2024 - 21 Ιουνίου 2024
Εργαστήρια

Δροσερό, καλοκαιρινό εργαστήριο για παιδιά… έρχεται στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με «πρωταγωνιστές» έργα τέχνης, ιστορίες καλλιτεχνών και το ίδιο το κτίριο του μουσείου. Η πιο συναρπαστική πρόταση για το φετινό καλοκαίρι στην πόλη είναι εδώ για εσάς! 

 

Πρόγραμμα «Γνωρίζω το Μουσείο μέσα / έξω!»

17-21 Ιουνίου 2024 

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo) 

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του μουσειοπαιδαγωγικού εργαστηρίου απασχόλησης «Γνωρίζω το Μουσείο μέσα / έξω!», το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη νέα του ανακαινισμένη μορφή, θα γίνει ένας φιλόξενος τόπος εξερεύνησης και γνωριμίας με την τέχνη μέσα από συγκεκριμένες θεματικές, διαφορετικές κάθε μέρα. Εκθεσιακοί χώροι, το προαύλιο με τα υπαίθρια γλυπτά, αλλά και ολοκαίνουριοι, ανοιχτοί χώροι μετάβασης, ανάπαυλας και έμπνευσης θα αξιοποιηθούν ώστε τα παιδιά να υποδεχτούν το καλοκαίρι με τις πιο όμορφες και δημιουργικές μουσειακές εμπειρίες. 

 

Με γνώμονα το ερώτημα «τι είναι τελικά σύγχρονη τέχνη», τα παιδιά θα ανακαλύψουν το παιχνίδι μέσα από τη σύγχρονη τέχνη, θα εξοικειωθούν με βασικές εικαστικές έννοιες όπως φόρμες, γραμμές, γωνίες και καμπύλες και πάντα σε επαφή με επιλεγμένα έργα τέχνης της έκθεσης «Από εδώ και πέρα, Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο», θα πειραματιστούν με διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα και τεχνικές. Θα δημιουργήσουν χαρακτικά στην πρέσα, θα φωτογραφίσουν σκηνοθετημένες συνθέσεις, θα πλάσουν τους δικούς τους χαρακτήρες καθώς και μια ξεχωριστή θεατρική σκηνή. Στη συνέχεια, όλοι μαζί, θα συζητήσουμε για την τέχνη της Performance και θα οργανώσουμε την δική μας «εικαστική επιτέλεση», βάση μιας ιδέας ή/ και ενός συναισθήματος. Τέλος, θα ανακαλύψουμε τους λόγους για τους οποίους οι καλλιτέχνες πειραματίστηκαν και ενέταξαν στο έργο τους απλά, οικεία υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. 

 

Ομάδα σχεδιασμού και εφαρμογής: Λένα Αθανασοπούλου, Έλενα Βισέρη, Χριστίνα Μαβίνη, Έφη Σκυλίτση, Βίλλυ Πολυζούλη- Επιμελήτριες Εκπαίδευσης MOMus

 

 

Πρακτικές πληροφορίες.

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.
  • Μέρες & ώρες συναντήσεων: Δευτέρα 17 – Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 / 10:00-13:30.
  • Η αποχώρηση θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας του/ της συνοδού/ κηδεμόνα.
  • Θεωρείται χρήσιμο τα παιδιά  να έχουν μαζί τους παγούρι με νερό, καπέλο, αντηλιακό και τσαντάκι φαγητού / σνακ που να μην χρειάζεται ψυγείο. Στον χώρο του Μουσείου υπάρχει ψύκτης νερού για να γεμίζουν το παγούρι τους.
  • Κόστος συμμετοχής: 80€/άτομο. Έκπτωση 15% στα αδέρφια και στους συμμετέχοντες που θα επιλέξουν πάνω από ένα εργαστήριο. 
  • Πληροφορίες-Διευκρινίσεις: τηλ. 2310 240002 (εσωτ. 20, 16, 10) (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-16:00), education.contemporary@momus.gr .
  • Οι σχετικές κρατήσεις-αγορές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, στον παρακάτω σύνδεσμο https://cometogether.live/event/1103 .

 

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/4Y0aHlsijII